Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός φέρνει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Αθήνα, το «Community Champions League», μια σπουδαία διοργάνωση που διεξάγεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, της UEFA, και του Δικτύου Κοινωνικής Ευαισθησίας των Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Συλλόγων (EFDN).

Μέσα από αυτή την ποδοσφαιρική συνύπαρξη 120 παιδιών, ηλικίας από 7 έως 15 ετών, σε ένα mini Πρωτάθλημα 10 αγωνιστικών ημερών, UEFA και EFDN στοχεύουν στην κοινωνικοποίηση των μειονοτήτων, με την ομαλή ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό. Παράλληλα, μέσα από το ποδόσφαιρο, στόχος του Community Champions League είναι η διαπαιδαγώγηση με τις αξίες του ευ αγωνίζεσθε, του σεβασμού, της αλληλεγγύης, αλλά και της αγάπης προς το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Στην Ελλάδα η διοργάνωση έρχεται με πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού και αρωγό τον Δήμο Αθηναίων. Αλλά δεν είναι μόνο η Ελλάδα. Τις ίδιες ημερομηνίες με τις ίδιες προϋποθέσεις διοργανώνεται σε Ισπανία (από τη Real Betis), στην Αγγλία (από τη Salford City), στην Πορτογαλία (από τη Benfica), στην Ολλανδία (από τις Twente, Breda, De Graafschap), στην Ουγγαρία (από τη Ferencvaros), στην Ουκρανία (από τη Shaktar Donetsk).

Για τη χώρα μας η αρχή γίνεται το πρωί του Σαββάτου 17 Δεκεμβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο! Στο προαύλιο του ιστορικού Καλλιμάρμαρου έχει δημιουργηθεί ένα τεχνητό γήπεδο 5Χ5 όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες, ενώ στο τέλος του προγράμματος θα ανακοινωθεί η βαθμολογία.

Όσο για τις επόμενες αγωνιστικές, θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα η ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής τους. Το βέβαιο είναι ότι το Community Champions League θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2023 με τους αγώνες να διεξάγονται στην Πλατεία Συντάγματος.

Ο Παναθηναϊκός με τη δυναμική του συλλόγου και την τεράστια απήχηση σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, δείχνει για ακόμα μία φορά το κοινωνικό του πρόσωπο!